Hvordan håndterer vi manglen på IT-profiler?

Det anslås, at vi i Danmark kommer til at mangle 25.000 it-medarbejdere i løbet af de næste år. Det er en udfordring, som vi godt kan løse, når vi åbner op for udenlandske specialister, men det kræver, at vi er i stand til at fastholde hele familien.

Hos Anzet kan vi både rekruttere danske og udenlandske it-specialister og samtidig sørge for, at resten af familien kommer ud på jobmarkedet. 40 procent af de it-specialister, der kommer til Danmark, forlader landet igen inden for et år, fordi det ikke er lykkedes for deres partner at finde arbejde. Dette fremgår af den store årlige undersøgelse af den digitale talentmasse i Danmark, som analysefirmaet HBS Economics står bag. Rapporten viser, at knap halvdelen af de internationale talenter, der kommer til Danmark, har en partner med sig, men kun 60 procent af dem er stadig i landet efter et år, hvis ikke partneren er kommet i arbejde.

Manglen på arbejdskraft med de rigtige kompetencer udgør den største vækstbarriere for de digitale vækstvirksomheder i Danmark – og det gælder både for iværksættere og etablerede it-virksomheder. Derfor er det vigtigt, at indsatsen sker hurtigt – inden for de første 4 måneder. Hele denne proces varetager Anzet fra A til Z.

Der er godt 205.000 digitale talenter i Danmark, og efterspørgslen vil kun stige. Anzet kan hjælpe jeres virksomhed med rekruttering af:

 • It-udviklere
 • Analytikere
 • Ingeniører
 • Industriteknikere
 • It-supportere
 • Forretningsudviklere
 • It-administratorer
 • It-designere
 • It-chefer

Ingeniørforeningen Ida forventer, at Danmark i 2030 vil mangle 25.000 uddannede kandidater inden for ingeniør, teknik og it. Af de 205.000 nuværende medarbejdere, vi har i Danmark, er 14 procent udenlandske talenter. Det er et faktum, at vi ikke kan nå at uddanne alle disse medarbejdere i Danmark. Derfor skal vi tiltrække flere talenter fra udlandet. Danmark er et attraktivt sted at være, men vi har en national udfordring, så længe vi ikke er bedre til at få hele familier i arbejde og derigennem integrere partnerne på arbejdsmarkedet langt hurtigere.

Derfor tager Anzet hånd om problemet og går forrest, når det handler om at få partnerne ind på det danske arbejdsmarked. Risikoen er, at vi mister den arbejdsstyrke, som vi skal ansætte i Danmark, og misser muligheden for at ansætte en potentiel kandidatpulje, som vi mangler til alle mulige andre typer af stillinger. Manglen på arbejdskraft vil kun stige de næste årtier. Nogle virksomheder tror, at onboardingen stopper efter 14 dage, men man bør have effektive onboardingløsninger, der følger op efter både 30, 60 og 100 dage. Anzets onboardingprogram er specielt udviklet for at sikre medarbejderens og virksomhedens ansættelsessucces. Vi har mange gode eksempler på, at vi både får onboardet medarbejdere og finder job til partneren.

Vil jeres virksomhed høre mere om, hvordan vi sikrer jeres virksomhed den rette arbejdsstyrke, samtidig med at vi også tager hånd om eventuelle partnere, der mangler arbejde? Så kontakt os – vi står altid til rådighed.

to personer, der taler sammen

Skulle du gå hen og blive syg, er det meget vigtigt at du:

 1. Ringer til os hver dag på telefon 7370 7083. Du skal ringe til os en time før du skal møde ind på daghold, er det aften-/nathold, så ring om formiddagen senest kl. 12:00, så vi kan nå at finde en evt. afløser for dig. Bliver telefonen ikke besvaret, så læg en besked.

 2. Senest kl. 13:00 på din første sygedag fremsender tro og love-erklæring til os. Klik her

 3. Giver os besked senest kl. 14:00 om du er klar til at møde på job igen den efterfølgende dag